16 октомври 2010 ~ 0 Коментара

Тръпката да си шофьор – важно!!!

Тя е несравнима и не могат да я усетят само хора, които нямат амбицията да излезнат на пътя с автомбилът или моторът си. Много от нас откриват желанието за шофиране в по-късен етап и това е съвсем нормално и говори за развитието на личността в даден аспект. Виждаме как наши приятели и роднини стават водачи, приятелите ни са много напред с материала и вече сменят трета кола а всичката тази редица от фактори се случва пред нашият поглед.

Задаваме си въпроса – трудно ли е да караме колата

Психолозите са се произнесли по този въпрос като са казали, че трудното си го създаваме ние като си представяме най-лошото и негативното в дадена среда и тук ще споменем, че най-честите позиви за несигурност идват към изкарването на документ за правоспособност и притесненията как дефакто ще мине курсът. В тази статия няма да влизаме в ролята на медици нито да задълбаваме в дебрите на психологията а просто ще ви посъветваме да бъдете себе си и да реализирате мечтите и стремежите ви защото в утрешният ден те могат да ви носят огромни дивиденти за семейната среда и професионалният растеж.

Първични тревоги

Всеки седнал зад волана при шофьорски курс мисли за настоящите му теоритични тестове като листовки и за практическият изпит. Тези терзания понякога пречат на усвояването на материалът, който ви е предоставен от персоналният инструктор с когото работите. Знайте, че е от изключително голямо значение когато шофирате да бъдете отпуснати и да се концентрирате само и единствено в това, което говори преподавателят ви. Времето ще покаже доколко вие сте годни за водачи на МПС и дали сте успели да вникнете в същността на автомобилното водачество ако можем така да се изразим.

Когато сте готови да излезете на пътят

Не трябва да чувствате страх, плахият шофьор е рисков и застрашава околните заради това просто приложете наученото и чутото като съвети при изкарването на курса. Спазвайте правилата за шофиране и не си вкарвайте излшини тревоги, които биха могли да изиграят лоша шега. В крайна сметка след като понатрупате „стаж“ по градските улици, магистралите и така нататък ще видите как „картината“ започва да се изяснява и ще придобиете опитът към който храните апетити.

Тук в сайтът ни ще можете да се заредите с енергия и да се абстрахирате от паниката присъща за някои кандидат водачи при започването на курсовете. Съветваме ви да прочетете всички останали статии и да вникнете в логиката, която притежават те.